Jste zde: Domů  /  Informujeme  /  Články  /  Prožíváme dobu koronavirovou. Krizové období.

Prožíváme dobu koronavirovou. Krizové období.

A co přijde pak? Jaká bude doba post-koronavirová?
Už aby tady byla, že? Všechno bude zase v klidu, všechno se vrátí do starých kolejí.
Nevrátí.
Už nikdy.

 

Koronavir či jeho mutace tady bude s námi a pořád bude hrozit. Nám nezbyde než změnit své algoritmy tak, abychom nejen přežili ale byli efektivní. A co se změní?
  • Třeba pracovní návyky. Už teď můžeme vidět spoustu lidí, jak pracují doma, na "home-office" a ejhle, ono to tak nějak jde! A řada věcí dokonce i lépe.
  • Učíme se efektivněji využívat komunikační prostředky: Jak optimálně využívat "Call Conference", jak zpracovávat mailové zprávy a zadávané úkoly, jak si předávat informace, abych kolegy nemusel (zase) obvolávat ... a oni mne.
  • Studujeme na dálku (doma) ať již připojením do virtuální učebny s lektorem nebo pasivní formou - sledováním předtočeného webináře.
  • Někteří manažeři s překvapením zjistili, že lidé dokáží pracovat i bez jejich neustálého dohledu!
  • A taky snad zjistili i to, že má smysl zabývat se ohroženími svého byznysu, zamyslet se nad tím, co pro ně znamená a jak jej ochránit. Prostě krásně, skoro česky, zabývat se Business Continuity Managementem nebo alespoň kontextem organizace (jak to uvažuje ISO 9001).
Apropos: Řídíte-li firmu certifikovanou podle této normy, měli jste plán havarijní komunikace a pravidla pro výskyt epidemie před koronavirovou infekcí?
:)

 

Informujeme

22.4.

Nové vydání APQP

Zkraje března vyšla nová verze Příručky APQP (3rd Edition) a zcela nová Příručka CP (Control Plan).
Obě jsou k zakoupení na stránkách AIAG (https://www.aiag.org/).
Anebo se můžeme sejít a změny prodiskutovat. Záleží na Vás :)

Více »
22.4.

ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001 - nové revize

Ke konci února byly uvolněny nové revize uvedených standardů. Originály jsou k dispozici, na český překlad si ještě chvilku počkáme.

Současné změny jsou nepatrné (viz https://www.iso.org/obp/ui/en/#iso:std:iso:9001:ed-5:v1:amd:1:v1:en), na významnější si údajně počkáme až do 2030.

Více »

Nejbližší akce

V současné době nejsou naplánovány žádné akce.

Zobrazit všechny akce »